Zongedroogde tomaten hummus

Kikkererwten en sesamzaadpasta is een vegetarisch gerecht en een perfect alternatief voor pastei aangezien het rijk is aan proteïne en ijzer. Het duurt 2 dagen om het gerecht klaar te maken, maar de smaak van de zelfgemaakte humus maakt alles goed!

Ingrediënten:

  • 200g droge kikkererwten
  • 100g tahini (100g sesamzaad gemixt met 3 eetlepels sesamolie)
  • 3 knoflookteentjes
  • ½ citroensap
  • 10 zongedroogde tomaten
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • 100ml koud water
  • 1 theelepel bakpoeder

Week de kikkererwten een nacht in water en bakpoeder. De volgende dag gooi je het water weg, giet je nieuw water in de kom en kook je de kikkererwten tot ze zacht zijn. Voeg gepelde kikkererwten, sesampasta, knoflook, citroensap, fijngesneden zongedroogde tomaten, zout en peper toe in een kom en blend tot een glad geheel. Als het mengsel te droog is, voeg je een beter water toe.

Serveer je hummus met knäckebröd of volkoren brood.