Pompoen en zoete aardappel soep

Pompoen en zoete aardappel soep is ideal voor te eten op koude dagen. Zoete aardappelen en een kruidige toets zullen je stemming gedurende lange, regenachtige dagen verbeteren. Maar één van de grootste voordelen van de combinatie van pompoen en zoete aardappel is dat ze beiden licht zijn maar toch goed vullen.

Ingrediënten:

  • 200 g pompoen
  • 150 g zoete aardappel
  • 150g wortelen
  • 2 ajuinen
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • 30g geclarifieerde boter
  • 10g gember
  • 1 theelepel kaneel
  • Suiker
  • Zout
  • Kurkuma

Was de pompoen en de zoete aardappel grondig, pel en snij ze in blokjes. Rasp de wortelen. Smelt de geclarifieerde boter in een sauspan en voeg gesneden ajuin en de geraspte wortelen toe. Bak tot de ajuin doorschijnend is. Voeg zoete aardappel en pompoen toe aan de kokende bouillon en kook tot de groenten zacht zijn. Voeg een aantal teentjes toe, maar onthoud om ze te verwijderen als je start met blenden. Voeg de ajuin en wortelen toe. Pers 2 knoflookteentjes, rasp de gember en voeg toe aan de soep. Blend het geheel. Kruid af met kaneel, kurkuma, zout en suiker.

 

Belangrijk om te weten!
De soep smaakt het beste wanneer je het opdient met geroosterde amandelvlokken, toast en een eetlepel room.