Omelette met chanterelle champignons

 

Een snelle hap, perfect voor het herfstseizoen. Vol van aroma en een buitengewone smaak. Het zal zelfs de meest veeleisende bekoren. Verwerk de chanterelle zo snel mogelijk (met de tijd worden ze hard en bitter).

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 200g chanterelle champignons
  • 1 ajuin
  • 1 eetlepel geclarifieerde boter
  • 1 eetlepel rogge zemelen
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Zout
  • Peper

Scheid het eiwit met de eierdooier. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn. Voeg een fijngesneden ajuin toe aan een pan met geclarifieerde boter. Bak een aantal minuten. Voeg langzaam de eierdooiers toe aan het witte schuim. Voeg een eetlepel rogge zemelen toe alsook peterselie. Roer het geheel om in de pan.

Bak de omelette 3 minuten aan elke kant.

 

Eet smakelijk.