Erwten en prei soep

Enhousiastelingen van romige soepen zullen blij zijn met dit recept – dit gerecht is verrukkelijk! Zijn delicate textuur maakt het eten ervaar een echt plezier. Bijkomend zal de grote hoeveelheid ajuin en prei het een meer onderscheidende touch geven aan het gerecht. Bovendien geeft het ook een boost aan je immuniteitssysteem op grijze, herfstige namiddagen.

Ingrediënten:

  • 2 glazen groene erwten (mag diepgevroren zijn)
  • 1 grote prei
  • 1 grote ajuin
  • 3 eetlepels boter
  • 1 liter groentenbouillon
  • ½ glas room (36%)
  • Zout
  • Peper

Snij de prei en de ajuin in kleine blokjes. Smelt boter in een pan en voeg de gesneden groenten en erwten toe. Bak de groenten een tijdje in de boter, voeg 1 liter groentenbouillon toe en kook tot de erwten zacht zijn. Daarna blend je de soep tot het een fijn geheel. Kruid af met zout en peper naar je eigen smaak.

Je kan de soep serveren met room, toast of geroosterde pompoenzaden/zonnebloempitten...