Courgette pannenkoeken met munt

Subtiele courgette pannenkoeken zijn een perfecte optie als je wilt gaan voor een lichte en calorie-arme maaltijd. Serveer met een yoghurt-dille dipsausje om hun verfrissende smaak te benadrukken. Munt geeft niet enkel een frisse geur maar bevordert ook de spijsvertering.

Ingrediënten:

  1. Pannenkoeken:

    • 1 courgette
    • 100g Feta kaas
    • 2 knoflookteentjes
    • 2 eetlepels tarwemeel
    • 1 ei
    • 1 bundel verse munt
    • Geclarifieerde boter
  2. Dipsausje:

    • 50g griekse yoghurt
    • 1 eetlepel chili
    • 1 knoflookteentje
    • Zout
    • peper

Rooster de gewassen courgette op de grove kant van de rooster, wring het overtollige water eruit. Voeg verplette Feta kaas, fijn gehakte munt en knoflook toe. Voeg daarna de eieren en bloem toe. Kneed tot alle ingrediënten goed gekneed zijn. Giet 1 eetlepel geclarifeerde boter in een warme pan. Giet het mengsel in de pan, één pannenkoek per tijd. Bak 3 minuten aan elke kant.

Combineer yoghurt, dille en knoflook voor het dipsausje.