De kracht en energie dat je onmiddellijk nodig hebt, of hoe je je lichaam kan stimuleren om actie te ondernemen.

Alledaagse problemen kunnen ons ‘s nachts wakker houden. De wekker blijft afgaan en in plaats van enkel onze rust te stoppen informeert het ons dat ondanks het gebrek aan slaap we moeten opstaan en moeten gaan werken.

Na een aantal lange uren werken, zonder relaxatie of rustige momenten, hebben we thuis nog veel te doen ongeacht of we ons goed voelen of terug naar bed willen gaan. Hoe komen we nu aan de kracht om dit allemaal te doen? Hoe gaan we overweg met de dagelijkse energiecrisis en hoe leven we elke dag ten volle? Vandaag proberen we het antwoord op deze vraag te vinden.

 

Een van de eerste oplossingen dat ons te binnen springt is een energiedrankje. Winkelrekken liggen vol met deze drankjes. De meeste hebben dezelfde samenstelling maar verschillen in smaak, inhoud en bovendien ook in prijs. De basis ingrediënten van energiedrankjes houden in: water, suiker, zuurteregelaars, kooldioxide, cafeïne en taurine, en bevatten meestal een hogere dosis vitamine B, dat een energieboost geeft wanneer je je uitgeput of zwak voelt. Hun effect is slechts tijdelijk maar intens – een hoge dosis suiker in combinatie met stimulerende elementen geven ons de indruk dat we verhoogde concentratie hebben alsook agitatie en een energieboost.

Drankjes van dit type worden speciaal aanbevolen voor atleten en mensen met extreem zwaar fysiek werk, voor hun is het drinken van een energiedrankje af en toe gerechtvaardigd. Het meest voorkomende voedingsfout is het gebruik van zulke dranken door mensen met een zittende levensstijl, studenten en mensen met een bureaujob. Het resultaat van overvloedig gebruik van deze producten is overwicht, maagirritatie door de grote hoeveelheid chemicaliën en conserveringsmiddelen gebruikt in de productie van energiedranken alsook langdurige vermoeidheid veroorzaakt door uitdroging.

In dat geval, wil je misschien koffie proberen? Koffie is 100% natuurlijk en zou het dus onschadelijk moeten zijn voor ons lichaam. Koffie bevat een relatief hoge dosis natuurlijke substanties genoemd cafeïne – 1 tas bevat 70 – 140mg. Het heeft in het bijzonder een impact op de functies van het centraal zenuwstelsel: het wordt gezien als een psychostimulantia, dus het gebruik op momenten met een gebrek aan kracht, verminderd onze energie of motivatie. Onderzoek heeft ook aangetoond dat cafeïne geconsumeerd in geschikte dosissen onze productiviteit verhoogt en ons vermogen om te onthouden en te reageren verhoogt. Er is bewijs dat het drinken van koffie gunstig is wanneer je het regelmatig consumeert maar in een kleine dosis ( 1 – 2 kleine kopjes per dag). Mensen die koffie drinken klagen vaan over een verhoogd gevoel van stress, nervositeit, hoofdpijn en en - in tegenstelling tot de schijn - slaperigheid.

Wat als we nu toch onmiddelijk energie nodig hebben en niet weten hoe we dit kunnen krijgen? Het antwoord op deze vraag kan een gezond dieet zijn, rijk in essentiële vitaminen en mineralen maar ook het gebruik van de gunsten van moeder natuur.

Er zijn zoveel natuurlijke oplossingen die vaker gebruikt moeten worden om meer vitale kracht te hebben. Het is goed om aandacht te besteden aan voedingswaren dat een hoge dosis vitamine B bevat, gekend als een energierijke vitamine. Vitamine van deze groep spelen een grote rol in het goed functioneren van onze hersenen en zenuwen. Een tekort aan de vitamine B groep kan irritatie, concentratieproblemen en ook het begin van een depressie teweeg brengen.

In de kern van onze gezondheid bestaat een goed diet, rijk aan groenten en fruit alsook hoog kwalitatief onverwerkt voedsel. Naast gezonde eetgewoonten is ook een zorgvuldig geselecteerde supplementatie belangrijk om vermoeidheid, gebrek aan motivatie of een slecht humeur te bestrijden. Nutricode Vitality Boost komt hier goed van pas! Het is een product dat goed werkt voor je lichaam en ons de nodige dosis energie voor lichaam en geest bezorgt. De zakjes voor overdag in aanvulling om de antioxidanten complex en vitamine B groep bevat een portie cafeïne dat ons zal stimuleren om te bewegen. De formule van nachttabletten zijn verantwoordelijk voor het verhoogd metabolisme ’s nachts zodat je gedurende de dag productiever bent. Een groot voordeel van de vitality boost is dat het actief de antioxidanten in je lichaam beschermt dankzij vitamine C en E, enkele van de sterkste antioxidanten.

Zoals je kan zien, het is niet nodig om liters koffie en energiedrankjes te consumeren om onze levensenergie te behouden. De sleutel tot een goede conditie, zowel mentaal als fysiek, is een gezond en gevarieerd dieet, rijk aan vitaminen en mineralen en het gebruik van de gunsten van moeder natuur in de vorm van supplementen en plantextracten dat ons lichaam stimuleert.