Breng je evenwicht in de eerste plaats terug of hoe je het beste je gezondheid controleert.

De wereld versnelt en dat doen wij ook. De veranderingen zijn niet enkel gerelateerd aan de moderne technologie en de ontwikkeling qua infrastructuur. Ons leven verandert ook continue. We hebben minder en minder tijd voor onszelf, we werken veel en zijn altijd gehaast.

 

We nemen het openbaar vervoer of de auto van punt a naar punt b, nemen in tussentijd een snelle, ongezonde snack, drinken een energiedrankje en gaan maar verder. We zijn geïrriteerd en gefrustreerd, meer dan ooit. We vergeten om van het leven en elk moment te genieten. Wat is het doel van dit alles? Hoe zit het met het evenwicht en de vrede waarvan we dromen? Wat kunnen we doen om minder gehaast te zijn en meer zorg te dragen voor onze eigen zaken?

Evenwicht is de sleutel tot een persoon zijn leven. Niet enkel spiritueel of fysiek evenwicht maar ook dat van ons lichaam. Het helpt ons om gezond te blijven en ten volle te kunnen leven. We spreken vaak van innerlijk evenwicht en komen zo tot het concept van homeostase. Homeostase is een staat van de standvastigheid van de innerlijke omgeving van ons lichaam. Het is een kwestie van stabiliteit van basis parameters zoals bloeddruk, lichaamstemperatuur, bloed PH waarde, hormonale balans en vele, vele anderen.

Één van de belangrijkste parameters van homeostase is het behouden van de zuurtegraadbalans van het lichaam. Het is de factor van het normaal metabolisme proces in ons lichaam. Zuurhoudend bloed, of zijn PH is de parameter die ons de staat van je gezondheid verteld. Het bloed van een gezond eten en fysiek actieve man zou enigszins deze PH waarde moeten hebben 7.35 – 7.45. Het is het gebied waarin alle metabolische processen natuurlijk plaats vinden in het lichaam. Er zijn veel mechanismen dat het behoud van de zuurtegraadbalans goedmaken zoals spijsvertering, circulatie en uitscheiding van kooldioxide door de longen. Verstoringen in elk van deze stadiums kan lijden tot verzuring van het bloed, dit is het geval wanneer het bloed een lagere PH heeft dan 7. Dit kan gebeuren door interne en externe factoren en de belangrijkste oorzaak van verzuring van het lichaam staan omschreven als: een onjuist dieet, rijk aan verzurende producten, lage fysieke activiteit en een gehaast en gestresst leven.

 

 

Er zijn allerlei symptomen die je kan krijgen van een verzuurd organisme. De eerste zichtbare veranderingen zijn verzwakking, donkere kringen onder de ogen, hoofdpijn en spijsverteringsproblemen. Het gebrek aan evenwicht mondt zich vaak uit in de vorm van een grote en zeer gevoelige huid, haarverlies en nagelproblemen. Ook ons humeur lijdt wanneer ons lichaam verzuurd is - we zijn slecht gehumeurd, we hebben het moeilijk om ons te focussen en hebben studie- en concentratieproblemen. Al deze symptomen beroven ons van de vreugde van het leven en de motivatie om te reageren. We mogen echter niet opgeven, ons lichaam heeft hulp nodig. Het is hoog tijd om ons organisme te reinigen!

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je nu het beste je lichaam zuivert? Er bestaat een hele goede methode om gedaan te maken met alle onplezante symptomen van een afname van de bloed PH aarde. Het wordt ontzuren van het lichaam genoemd en bestaat eerst en vooral uit het veranderen van je eetgewoonten, een dagelijkse work-out en meditatie, niet enkel je lichaam maar ook je spiritueel evenwicht moet in balans zijn. Dus laten we tijd maken voor fitness of yoga – liefst tweemaal per week. Dit zal je welzijn aanzienlijk verbeteren en je lichaam verstevigen.

De eerste stap naar ontzuring van je lichaam is de introductie van het alkaline dieet. Dit dieet bestaat uit het minimaliseren van voedingswaren die het lichaam sterk verzuren. We hebben het dan over voedingswaren zoals:

 • Vlees en sauzen
 • Suiker en zoetigheden
 • Alcohol
 • Koolzuurhoudende dranken
 • Witte tarwebloem en producten die ermee gemaakt zijn
 • Kaas
 • Witte rijst
 • Zwarte thee
 • Chocolade, cacao en zout

Laten we de theorie dat zure producten het lichaam verzuren vergeten. Sprekende van de zurende natuur van een voedingsproduct bedoelen we niet zijn smaak maar hoe het product opgenomen wordt in het lichaam gedurende de metabolisme. In het alkaline dieet zijn er ook een aantal producten die we af en toe wel mogen eten omdat zij semi-zuur zijn. We hebben het dan over producten zoals vis, eieren, melk, pruimen, maïs, roggebrood, bruine rijst en noten. Een ontzurend dieet bestaat erin om je lichaam te voorzien met voedselproducten met de belangrijkste taak om de PH waarde van het bloed te herstellen naar een waarde van ongeveer 7,35 – 7,45. Met het oog hierop is het aanbevolen om een grote hoeveelheid van volgende producten te consumeren:

 • groenten: courgette, aubergine, wortel, blad sla, spinazie, komkommer, radijs, selderij, bieten, broccoli, en alle groentesappen,
 • fruit: kiwi, watermeloen, ananas, dadels, vijgen, druiven, aardbeien, rijpe bananen, avocado’s, frambozen en veel veel meer.

Aanvullend bevelen we het gebruik van neutrale producten aan zoals boter, room, yoghurt en alle soorten plantaardige oliën. Het is ook aanbevolen om genoeg vloeistof te drinken – ongeveer 2 liter mineraal water per dag – en neem ook supplementen. Het ontzurend dieet is een dieet dat bepaalde producten die geassocieerd worden met voedingstekorten uitsluit. De ontzurende behandeling duurt meestal één maand – juist genoeg tijd om je lichaam terug in balans te krijgen, als we natuurlijk alle regels volgen.

Het innemen van supplementen bevordert het ontzuringsproces. Formules van het systeem ontwikkeld om het lichaam regelmatig te ontzuren bevatten een uniek ingrediënt: rosa centifolia extract dat de eliminatie van metabolisme afval zoals zuren bevordert. Rosa Centifolia is een plant dat door dokter al jaren gebruikt wordt. Het bevat een grote hoeveelheid vitamine C, flavanoïden, quercetine, anthocyanen en essentiële oliën. Het extract van dit fruit heeft een harmonieus effect op het menselijk lichaam en herstelt geleidelijk aan de homeostase. We bevelen aan om de NUTRICODE INNER BALANCE voedingssupplement in te nemen dat werkt in 2 fasen: zowel door de dag als ’s nachts. De dagformule, in de vorm van een zakje met oplosbaar poeder is ontwikkeld om de zuurtegraad balans van het lichaam te behouden en om afvalproducten in het lichaam te verwijderen. De nachtformule is een capsule dat je voor bedtijd inneemt, naast zink en magnesium bevat dit ook kruidenextract van citroenmelisse en hop, dit vergemakkelijkt het in slaap vallen en draagt bij tot verdere vermindering van de lichaamsverzuring.

Overeenkomstig met de beginselen van het alkaline dieet en het gebruik van de aanbevolen maandelijkse ontzuring zal je de resultaten snel merken. We zullen aan energie winnen en geen last meer hebben van onprettige bijwerkingen, alsook zal ons lichaam ons belonen met een perfecte fysieke conditie zelfs in het herfst-winterseizoen.